Budapestweekend

BUDAPESTWEEKEND

Upplev en härlig Budapestweekend med mat, vin & spa (4 dagar)

Flygresa, inkl bekväm busstransfer från Halmstad med möjlig påstigning söderut.

En skön flygresa till vackra Budapest som delas av floden Donau. På ena sidan Buda med trollska slottsberget och kullerstsensgatorna, på andra sidan Pest med sina affärer, restauranger och nöjeskvarter - alltsammans i historisk välbevarad miljö.

I Budapest njuter vi härlig atmosfär, god mat & dryck, saluhall och inte minst skön avkoppling på termalbad med vatten från varma källor.

 

Dagsprogram

DAG 1, FREDAG

Gemensam avresa från Halmstad till Malmö City Airport längst E6 i komfortabel turistbuss tidigt på morgonen. Du slipper ta tåget, fixa skjutsen eller parkera bilen dyrt på flygplatsen. Beräknad ankomst till Budapest strax före lunch, om hotellet inte hunnit ställa våra rum till förfogande ges möjlighet till en god lunch (rummen garanteras incheck kl 14.00) och givetvis ingår transfer till hotellet. För den som vill, tar vår svensktalande lokalguide oss på en ingående och mycket trevlig guidad tur (tillval se nedan) som lämpar sig även för den som besökt Budapest tidigare (med reservation för guidning på lördag förmiddag istället).

 

DAG 2 - 3, LÖRDAG - SÖNDAG

En avkopplande dag ligger helt öppen för att t.ex. strosa på Vacigatan som passerar nära vårt centrala hotell. Besöka Saluhallen (5 minunters promenad avstånd) och njuta en klassisk langos med vitlök och varför inte kall öl till?! Besök och fika gärna på lyxiga och välkända Café New York eller mysiga och mer folkliga Central Kávéház, båda på promenadavstånd. Dag 3 ska vi koppla av med spa och besöker ett av Budapests bästa termalbad (tillval se nedan). Härefter finns möjlighet att t.ex. . Passa på att besöka julmarknaden på Vörörsmarty tér, här har ni chans att shoppa unika hanverk tillika smaka diverse ungerska rätter i matstånden. Kvällarna kan rundan av på närliggande barer och klubbar och de välkända ruinpubarna i nöjesdistrikten finns på 10 minuters gång.

DAG 4, MÅNDAG

En god frukost och utcheckning, bekväm transfer till flygplatsen och vi beräknas vara hemma i Malmö ca 13.00 och Halmstad runt 15.00 efter att ha laddat vinterbatterierna i en av Europas vackraste huvudstäder.

 

Utflykter (samtliga 1410:- + lunch 150:- = 1560:- )

Utflykterna rekommenderas för maximal nytta och nöje, men är helt frivilliga. Du anmäls automatiskt, vänligen hör av dig inom 7 dagar från bokning om du ej önskar deltaga i någon eller några.

 

GUIDAD STADSRUNDTUR BUDAPEST (DAG 1)

Efter en stärkande frukost, beger vi oss med chartrad turistbuss ut på en guidad stadsrundtur med vår svensktalande lokalguide. Av praktiska själv, pga flygtiderna, ordnar vi en fantastisk all inclusive lunch för de som är med på guidningen. Bland annat beundrar vi utsikten från Citadellet på Gellértberget. I Gamla Stan på Budasidan ser vi Mattiaskyrkan och Fiskarbastionen. Vidare Parlamentsbyggnaden, Saluhallen, Andrássy-avenyn, stadsparken, Széchenyi-badet och Hjältarnas torg på Pest-sidan. Pris ca 290:- (ca 3-3,5h) + lunch "all inclusive" enligt nedan...

 

LUNCH

Äta bör man annars dör man, av praktiska skäl ordnar vi under guidningen en härlig lunch som passar alla. På en gemytlig restaurang erbjuds i bufféform förrätter, varmrättter och desserter. Därutöver ingår öl, vin, bubbel och alkhololfria drycker samt kaffe och té, utan begränsning. Pris 150:-

 

VINPROVNING (DAG 1)

Ungern är känt för sina viner så vad vore en tripp hit utan vinprovning? Vi provar härliga ungerska viner i mysig miljö, 3-4 viner och lite tilltugg upptill blir en kanonstart på kvällen. Pris ca 280:- inkl transport (ca 1,5h)

 

SPA/TERMALBADSBESÖK (DAG 3)

Vi inleder dagen med absolut avkoppling… Europas största badanläggning av sitt slag. Ett måste är naturligtvis att besöka ett termalbad. Denna varma källa upptäcktes 1879 och har en av de varmaste termalbassängerna i Budapest med en temperatur på 74-75 grader på vattnet när det når ytan. Populärt under vintersäsongen, såväl utomhus som inomhuspooler. Badet ståtar med magnifik arkitektur i nybarock. Det mineralrika vattnet sägs ha läkande egenskaper och rekommenderas inte minst för personer med reumatism, nerv-, led- och muskelbesvär. Vi tar gemensamt Metron, via linjen som var en av Europas första. Enklare servering finnes med mat & dryck. Även möjlighet till massage.

Pris ca 240:- inkl 2 metrobiljetter (ca 4-5h)

 

MIDDAGAR

Självklart erbjuds första kvällen typisk ungersk afton med underhållning. Här avnjuter vi middag på en klassisk ungersk restaurang med välsmakande trerätters middag med underhållning. Ziegenarnas smäktande och medryckande toner förhöjer stämningen, en typisk kväll som bör upplevas! Här brukar vi inkludera några trevliga drycker också... Pris ca 350:- (ca 2h)

 

Andra kvällen erbjuder vi trevlig ungerskinspirerad middag i mysig atmosfär, med nattsudd därefter för den som önskar. Pris ca 250:- (ca 2h)

 

Hotel

Mercure Budapest Korona **** är ett av Budapests absolut mest centrala hotell. Beläget vid det bilfria Kálvin tér (torg med metro m.m.) och 500 m från Saluhallen, Donau och gågatan Vaci utca som kantas av caféer/butiker är läget fantastiskt. Nationalmuséet ligger på stenkasts avstånd och nöjeskvarteren med ruinpubar på 15 minuter gång. Rummen håller god turiststandard och utrustade med dush/wc, satellit TV, radio, pay tv, telefon och minibar samt safe. Reception med 24h service och hotellet har även pool, som vi har tillgång till.

 

 

INFORMATION

Pris ca: 3 995:- (ca, ej klart)

 

Datum: Okt/nov. 2019

BENES KOMMENTERAR

 • Kultur, spa, mat & vin samt nattliv för den som önskar
 • En fantastisk stad
 • Perfekt för livsnjutaren

INGÅR I RESANS PRIS

 • Flyg Malmö - Budapest t/r inkl 20 kg incheckat bagage, stols-bokning, prioroty boarding.
 • Transfer Halmstad - Malmö t/r i bekväm tursistbuss
 • Transfer flygplats - hotel t/r
 • Reseledarservice
 • 3 nätter i delat dubbelrum centralt hotell ****
 • 3 frukostbufféer
 • Barnrabatt, hör med oss!

TILLKOMMER

 • Enkelrumstillägg 960:-
 • Personliga försäkringar
 • Måltider & utflykter

 

Tel: 035-217094 (10.00-17.00) Jour: 0708-558978

BENES TRAVEL Rundan 43, 302 53 HALMSTAD