Prag Julmarknad

PRAG JULMARKNAD 2023, PRAGWEEKEND

Besök julmarknaderna i Prag och njut en stad med fantastisk atmosfär. 

Julmarknadspaket Tjeckien, på egen hand (flyg eller bilresa tillkommer).

Prag_JulmarknadGaStadenstorg
7755470-glass-of-beer-against-view-of-the-st-vitus-cathedral-in-prague
Portrait of a waitress with a chalkboard merry x-mas at the coffee sho
SevendaysTWIN
Woman in winter clothes enjoying a hot drink against autumnal leaf pat

Prag är Tjeckiens huvudstad och att komma hit är som att landa i en historiebok, givetvis erbjuds här gemytliga julmarknader och destinationen är tacksam då det är mycket bra utbud på direktflyg, men nås också bekvämt om man bilar från södra Sverige.


Julmarknader Prag 2023

Man smygstartar med öppettider på några mindre torg i slutet på november medan de stora traditionella torgen kör igång 2/12. .


GAMLA STADENS TORGS JULMARKNAD 2/12 2023 - 6/1 2024
Till huvudattraktion får vi utse den största marknaden som traditionsenligt hålls på Staroměstské náměstí eller mer internationellt Old Town Square. Ett väldigt mysigt torg inbäddat bland de historiska husen och Tynkyrkan, även om det är gott om turister är det här väldigt gemytligt. Här kan man shoppa allt från hantverk till godsaker och närproducerat från de väldoftande grillarna och matbodarna. En del djur som getter och får brukar finns att klappa till barnens stora glädje. Skulle törsten slå in och du vill värma dig ett ögonblick eller två med annat än glühwine kan du smita bort till mikrobryggeriet U Supa som ligger 150 m på gatan Celetna i direkt anslutning till torget.


TIPS: ta inte ut pengar ur automater (ATMs) på torget, växla inte heller på växlingskontor här, det finns gott om andra ställen som gör att du sparar en och annan krona.


VACLAVPLATSENS JULMARKNAD 2/12 2023 - 6/1 2024

På Vaclavsplatsen, som tjeckerna benämner Václavské náměstí eller på engelska Vencels Square, ligger endast några hundra meter från Gamla stans torg. Här
hålls också en julmarknad som bör besökas, på vägen mellan dessa två
ligger nämligen Havelska, en marknad som finns året om. Här erbjuds vintertid en
skridskobana där du kan hyra skridskor för 50 CZK (ca 25-30 SEK), men som sagt året om finns här allt från frukt till souvenirer till vettiga priser.


Ytterligare marknad finns på Náměstí Republiky (Republic
Square) som också ligger nära Gamla stans torg och Prague Castle Chirsmas market uppe vid borgen. En lite mindre turistig julmarknad är Mirak på Náměstí Míru (Peace Square), det är på gångavstånd i centrum så det är inga bekymmer att ta sig hit. En annan marknad som fortfarande är i centrum, i Prag 3, men lite utanför hjärtat är den så kallade Farmers Market som på tjeckiska blir Jirak Jiriho Ze Podebrad. En bit ifrån
turistströmmarna och därför lite mer av lokalbefolkningen.Ta sig hit

FLYG

Vi rekommenderar att ni bokar flyg själva, vill ni ha hjälp löser vi givetvis det mot en mindre serviceavgift. Direktflyg som exempel:

Norwegian flyger från Köpenhamn och Stockholm.

Ryan Air från Köpenhamn och Göteborg.

Sas från Köpenhamn och Stockholm.


BIL

Från södra Sverige rekommenderar vi färja Helsingbor-Helsingör alternativt Öresundsbron, vidare färjan Gedser-Rostock. 


TRANSFER

Flyger man ner löser vi transfer flygplats-hotellet t/r och givetvis till respektive golfbanan, om man inte vill köra själv, det är prisvärt med egen chaufför dessutom.


Hotel

PRAG: Vi jobbar i regel med centralt belägna hotell med god standard, som ligger nära restauranger och nöjen. Beroende på önskemål, syfte och budget kan vi erbjuda det som är lämpligast för just dig och ditt sällskap - vi är experter på Prag! Ju mer vi vet desto pricksäkrare är vi. Vi jobbar mycket med Boutique Hotel Seven Days, ett mycket bra hotell **** med gångavstånd till det mesta och med bra mervärden. Inte dyrare, bare trevligare via oss!


Toppa med utflykter

GUIDAD STADSRUNDTUR PRAG

Vi ser Prag på ett enkelt och mycket trevligt sätt. Promenad till Prag-borgen och   neråt, vi ser bl.a. St. Vituskatedralen innan vi tar oss över floden Vltava (Moldau) och en av världens vackraste broar - Karlsbron. Här väntar Gamla Stan (Stare Mesto) och vi sätter kurs mot dess torg med sitt Astronomiska ur från 1400-talet och Tynkyrkan, där den danske astronomen Tycho Brahe ligger begravd. Vi avslutar vid Vaclavplatsen, mitt i hjärtat av staden. Alltsammans på svenska med lokal expert. Pris från ca 295:- (ca 2,5-3h)


BRYGGERIBESÖK, MIDDAGAR, BÅTTUR

Ett trevligt inslag i Prag är besök på mikrobryggeri, annat kan vara en trevlig middag med tjeckisk meny eller varför inte en båttur på Moldau? Beroende på antal och intresse kan vi på förfrågan ordna skräddarsytt program. Pris ca XX:-, exakt pris ges på förfrågan.
 


INFORMATION

Pris fr: på förfrågan


Datum: december 2023


BENES KOMMENTERAR

  • Kultur, historia och party för den som önskar
  • Beroendeframkallande
  • Mycket prisvär med mat & dryck

INGÅR I RESANS PRIS

  • 3 nätter del i dubbelrum centralt Praghotell **** inkl frukost
  • Transfer flygplatsen-hotellet t/r


TILLKOMMER

  • Enkelrumstillägg
  • Personliga försäkringar
  • Flyg, bokar du enklast själv
  • Måltider & utflykter