Budapestweekend

BUDAPESTWEEKEND

Upplev en härlig Budapestweekend med mat, vin & spa (5 dagar)

Sällskapsresa med flyg, inkl bekväm busstransfer från Halmstad, via Mellby och med möjlig påstigning söderut via E6 till Malmö.

En skön paketresa med flyg till vackra Budapest som delas av floden Donau. På ena sidan Buda med trollska slottsberget och kullerstsensgatorna, på andra sidan Pest med sina affärer, restauranger och nöjeskvarter - alltsammans i historisk välbevarad miljö. 

I Budapest njuter vi härlig atmosfär, god mat & dryck, saluhall och inte minst skön avkoppling på termalbad med vatten från varma källor. I år satsar vi återigen på 5 dagar med med avresa ifrån Malmö.


Dagsprogram

DAG 1, ONSDAG

Gemensam avresa från respektive påstigningsplats t.ex. Halmstad ca 17.45 till Malmö i komfortabel turistbuss, vilket gör att du inte behöver ta ledigt om du jobbar kontorstider. Du slipper ta tåget, fixa skjutsen eller parkera bilen dyrt på flygplatsen. Beräknad landningstid i Budapest kl 23.40 (flygtid 1.45h), givetvis ingår transfer till hotellet. Vi behöver promenera ca 300 m med bagaget då vi bor extremt centralt och hotellgatan är en del av gågator och för smal för vår buss.


DAG 2 - 4, TORSDAG - LÖRDAG 

För den som önskar på torsdagen, tar vår svensktalande lokalguide oss på en ingående och mycket trevlig guidad tur (tillval) som lämpar sig även för den som besökt Budapest tidigare. Eftermiddagen fri för egna upptåg, t.ex. besöka Saluhallen (5 minunters promenad avstånd) och njuta en klassisk langos med vitlök och varför inte kall öl till?! Middag på kvällen för den som önskar.  Fredag eller lördag ska vi koppla av med spa och besöker ett av Budapests bästa termalbad (tillval se nedan). I övrigt helt öppet för att t.ex. strosa på gågatan Vaci utca som passerar nära vårt centrala hotell. Besök och fika gärna på lyxiga och välkända Café New York eller mysiga och mer folkliga Central Kávéház, det första på promenadavstånd det senare 50 m från hotellet. Passa på att besöka julmarknaden på Vörörsmarty tér, här har ni chans att shoppa unika hanverk tillika smaka diverse ungerska rätter i matstånden. Kvällarna kan rundas av på närliggande barer och klubbar och de välkända ruinpubarna i nöjesdistrikten finns på 10 minuters gång.

 

DAG 5, SÖNDAG

En god frukost och utcheckning placerar vi väskorna i bagageförvaring, fri tid för att tex besöka julmarknaden och sen eftermiddag/kväll bekväm transfer till flygplatsen (flyg 19.30 med flygtid 1.50h) och vi beräknas vara hemma i Malmö 21.20 och Halmstad runt 23.00 efter att ha laddat vinterbatterierna i en av Europas vackraste huvudstäder.


Utflykter, samtliga 1440:- (med reservatioin för ändring i pris & program)

Utflykterna rekommenderas för maximal nytta och nöje, men är helt frivilliga. Du anmäls automatiskt, vänligen hör av dig inom 7 dagar från bokning om du ej önskar deltaga i någon eller några.


GUIDAD STADSRUNDTUR  BUDAPEST (DAG 2)

Efter en stärkande frukost, beger vi oss med vår turistbuss ut på en guidad stadsrundtur med vår svensktalande lokalguide. ABland annat beundrar vi utsikten från Citadellet på Gellértberget. I Gamla Stan på Budasidan ser vi Mattiaskyrkan och Fiskarbastionen. Vidare Parlamentsbyggnaden, Saluhallen, Andrássy-avenyn, stadsparken, Széchenyi-badet och Hjältarnas torg på Pest-sidan. Pris ca 290:- (ca 3-3,5h)


VINPROVNING

Ungern är känt för sina viner så vad vore en tripp hit utan vinprovning? Vi provar härliga ungerska viner i mysig miljö, 4 viner och lite tilltugg upptill blir en kanonstart på kvällen. Pris ca 280:- (ca 1,5h)


SPA/TERMALBADSBESÖK (DAG 3 eller 4)

Vi inleder dagen med absolut avkoppling… Europas största badanläggning av sitt slag. Ett måste är naturligtvis att besöka ett termalbad. Denna varma källa upptäcktes 1879 och har en av de varmaste termalbassängerna i Budapest med en temperatur på 74-75 grader på vattnet när det når ytan. Populärt under vintersäsongen, såväl utomhus som inomhuspooler. Badet ståtar med magnifik arkitektur i nybarock. Det mineralrika vattnet sägs ha läkande egenskaper och rekommenderas inte minst för personer med reumatism, nerv-, led- och muskelbesvär. Vi tar gemensamt Metron, via linjen som var en av Europas första. Enklare servering finnes med mat & dryck. Även möjlighet till massage.

Pris ca 260:-  inkl 2 metrobiljetter (ca 4-5h)


MIDDAGAR (DAG 2 och 3)

Självklart erbjuds typisk ungersk afton med underhållning. Här avnjuter vi middag på en klassisk ungersk restaurang med välsmakande trerätters middag med underhållning. Ziegenarnas smäktande och medryckande toner förhöjer stämningen, en typisk kväll som bör upplevas! Pris ca 350:- (ca 2h)


Gemensamma middagar är trevliga så ungerskinspirerad middag i mysig atmosfär skall också avnjutas, med nattsudd därefter för den som önskar. Pris ca 260:- (ca 2h)


Hotel

Hotel Erzsébet City Center ***+ på Károlyi utca 11-15 är ett av Budapests absolut mest centrala hotell med ett mysigt läge. Beläget vid en gågata med caféer och barer, bara ett stenkast från shoppinggatan Váci utca och Stora saluhallen. Mycket nära metrostationer, floden Donau och Nationalmuséet. Nöjeskvarteren med ruinpubar på 10 minuter gång. Rummen håller god turiststandard och utrustade med dush/wc, satellit TV, radio, pay tv, telefon och minibar samt safe. Reception med 24h service, en trevlig lobbybar och i huset finns även en välrenommerad restaurang som serverar premium stekar.INFORMATION

Pris: X XXX (just nu)


Datum: Ej fastställt

BENES KOMMENTERAR

 • Kultur, spa, mat & vin samt nattliv för den som önskar
 • En fantastisk stad
 • Perfekt för livsnjutaren

INGÅR I RESANS PRIS

 • Flyg Malmö - Budapest t/r inkl 20 kg incheckat bagage, stols-bokning, prioroty boarding.
 • Transfer Halmstad - Malmö t/r i bekväm turistbuss
 • Transfer flygplats - hotel t/r
 • Reseledarservice
 • 4 nätter i delat dubbelrum centralt hotell ***+
 • 4 frukostbufféer
 • Barnrabatt, hör med oss!

TILLKOMMER

 • Enkelrumstillägg 1380:-
 • Personliga försäkringar
 • Måltider & utflykter