Stettinweekend Polen

STETTINWEEKEND, POLEN (Szczecin)

Prisvärd Stettinweekend med shopping, nöje & mikrobryggerier (4 dagar)

Bussresa, avgår från Halmstad med möjlig påstigning söderut. Resan är upplagd med perfekt avgångstid för maximal vistelse på resmålet, jämför gärna med andra arrangörers tider.

Stettinvy
Stettin gamla stadenstorg
Stettin city
BrowarGlas
3367_rotwc_00_p_1024x768

I nordvästra Polen, strax efter Tyska gränsen, ligger Szczecin som kanske är mest känt under det tyska namnet Stettin. En bekväm och prisvärd bussresa som blir en perfekt weekendtrip. Det är prisvärt i Polen framförallt på restauranger, caféer och en del shopping samt spa & behandlingar. Här finns bl.a. inte mindre än 4 mikrobryggeri med egna tillhörande restauranger inom gångavstånd från hotellet, perfekt för dig som gillar hantverksöl och som pricken på i:et så ligger det på runt 45:- svenska kronor för ett rejält glas. I närheten finns även två stora gallerior med över 300 butiker. Ta en fika på Café 23 på 23:e våningen med utsikt över staden och i direkt anslutning finns även spa o behandlingar m.m. Vidare kan man njuta utsikt över floden Oder längst strandpromenaden, gör ett besök på gamla stans torg. En härlig avstickare helt enkelt! En Polenresa är alltid rätt både för knopp, kropp och själ men också väldigt prisvärt ännu så länge...


Dagsprogram

DAG 1, TORSDAG

Start på morgonkvisten från Halmstad, sedan via Helsingborg och färjan över till Helsingör, överfart ca 20 min. Vidare genom Danmark ner till färjan Gedser-Rostock som tar ca 2h, här finns ombord en rikligt buffé men även enklare förtäring och det blir en perfekt lunchpaus. Från färjan är det ca 2,5-3h tills vi når Stettin och under eftermiddagen checkar vi in på vårt absolut centrala Novotel Szczecin Centrum Hotel ****. Gemensam middag inkl ölprovning och kort föredrag på kvällen för den som önskar (tillval, se utflykter).


DAG 2 - 3, FREDAG - LÖRDAG

Guidad stadsrundtur (tillval, se utflykter). I Stettin finns utmärkta möjligheter för shopping i någon av de två enorma galleriorna med nära 300 butiker sammanlagt. Här finner man ett oändligt utbud av shopping men där finns också en stor spel-, bowling- och biljardhall där man samtidigt kan avnjuta kalla drycker i välsorterad bar om man behöver en paus. Staden har också några vassa cocktailbarer som är värda ett besök och mys på uteserveringar om vädret tillåter. Gemensam middag dag 2 för den som önskar (tillval, se utflykter).

 

DAG 4, SÖNDAG

Vi vänder hemåt efter en lugn frukost och kurs på Rostock. Om trafisksituationen tillåter gör vi givetvis ett stopp för inköp vid en så kallad bordershop i Rostock. Beräknad hemkomst i Halmstad ca 21.00 efter ett prisvärt och avkopplande miljöombyte.


Utflykter (samtliga =  ca 950:-)

Utflykterna rekommenderas för maximal nytta och nöje, men är helt frivilliga. Du anmäls automatiskt, vänligen hör av dig inom 7 dagar från bokning om du ej önskar deltaga i någon eller några. Exakta priser meddelas närmre avresa och betalas i samband med resan.


BRYGGERIBESÖK MED ÖLPROVNING OCH MIDDAG

Vi gör ett besök på ett gemytligt mikrobryggeri. Här smakar vi tre olika öl under ledning av expert (på engelska) och får också en presentation av bryggeriet. Därefter avnjuter vi en god Polskinpirerad trerätters. Pris ca 375:- (ca 2,5h)


GUIDAD STADSRUNDTUR STETTIN

Självklart erbjuds guidad tur med lokal engelsktalande guide. Vi tar oss runt och får en god överblick över staden och tar en titt på det mest sevärda. Pris ca 225:- (ca 2-2,5h)


MIDDAG

På trevlig restaurang avnjuter vi en 2-3 rätters middag och begrundar dagens intryck. Pris ca 350:- (ca 2,5h)


Hotel

STETTIN: Novotel Szczecin Centrum Hotel **** är centralt beläget. På hotellet finns en relax med jacuzzi, en mindre pool och gym. I anslutning till lobbyn finns en lekhörna för de yngsta samt en trevlig lobbybar. De 117 rummen är välunderhållna och samtliga utrustade med dusch/wc, TV, telefon och vattenkokare. Närhet till både butiker och nattsudd/nöjen.INFORMATION

Pris: 3995:-


Datum: 25-28/4 2024

BENES KOMMENTERAR

 • En smidig bussresa som absolut inte känns långdragen
 • Ingen "sagostad", men prisvärd avkoppling
 • Lysande resa för dig som älskar öl

INGÅR I RESANS PRIS

 • Resa i helturistbuss Hstd-Stettin
 • Reseledarservice
 • 3 nätter i dubbelrum centralt hotell ****
 • 3 frukostbufféer
 • Barnrabatt, hör med oss

TILLKOMMER

 • Enkelrumstillägg 1195:-
 • Personliga försäkringar
 • Måltider & utflykter