Stettinweekend Polen

STETTINWEEKEND, POLEN (Szczecin)

Prisvärd Stettinweekend med shopping, nöje & mikrobryggerier (4 dagar)

Bussresa, avgår från Halmstad med möjlig påstigning söderut.

szczecin-009
3367_rotwc_00_p_1024x768
szczecin_uteservering
BrowarGlas

I nordvästra Polen ligger Szczecin som kanske är mest känt under det tyska namnet Stettin. En skön och prisvärd bussresa & weekendtrip. Det är låga priser i Polen framförallt på restauranger, caféer och en del shopping samt spa & behandlingar. Här finns bl.a. tre fina mikrobryggerirestauranger och två stora gallerior med över 300 butiker. En härlig avstickare helt enkelt! En Polenresa är alltid rätt både för knopp, kropp och själ men också väldigt prisvärt ännu så länge...


Dagsprogram

DAG 1, TORSDAG

Start på morgonkvisten, via Helsingborg och färjan över till Helsingör, överfart ca 20 min. Vidare genom Danmark ner till färjan Gedser-Rostock som tar ca 2h. Vi checkar under eftermiddagen in på vårt absolut centrala Novotel Szczecin Centrum Hotel ****. Gemensam middag på kvällen för den som önskar med ölprovning av platsbrygd hantverksöl (tillval ca 295 kr).


DAG 2 - 3, FREDAG - LÖRDAG

Vi inleder med guidad stadsrundtur (tillval 225kr) och därefter lunch med ölavsmakning (tillval 175 kr), utan provningsledare denna gång. Här finns framförallt läge för shopping i någon av de två enorma galleriorna med nära 300 butiker sammanlagt. Besök de trevliga mikrobryggerierna och hitta favoritölen, ta en fika på Café 23 på 23:e våningen med utsikt över staden, i anslutning finns även spa o behandlingar m.m. Staden har även några vassa cocktailbarer som är värda ett besök och mys på uteserveringar rekommenderas. Gemensam middag dag 2 för den som önskar (tillval 275kr).

 

DAG 4, SÖNDAG

Vi vänder hemåt efter frukost och kurs på Rostock. I mån av tid stannar vi för inköp vid en så kallad bordershop. Beräknad hemkomst i Halmstad ca 19.00 efter ett prisvärt och avkopplande miljöombyte.


Utflykter (samtliga =  ca 795:-)

Utflykterna rekommenderas för maximal nytta och nöje, men är helt frivilliga. Du anmäls automatiskt, vänligen hör av dig inom 7 dagar från bokning om du ej önskar deltaga i någon eller några.


BRYGGERIBESÖK MED ÖLPROVNING OCH MIDDAG

Vi gör ett besök på ett gemytligt mikrobryggeri. Här smakar vi tre olika öl under ledning av expert (på engelska) och får också en presentation av bryggeriet. Därefter avnjuter vi en god trerätters. Pris ca 295:- (ca 2,5h)


GUIDAD STADSRUNDTUR STETTIN

Självklart erbjuds guidad tur med lokal engelsktalande guide. Vi tar oss runt med bussen, gör några stopp, ser staden och får en god överblick. Pris ca 225:- (ca 2,5h)


BRYGGERILUNCH

På förfrågan kan vi eventuellt erbjuda en trevlig bryggarlunch med avsmakning av mikrobryggt öl. Pris ca XXX (ca 1-1,5h)


TRADITIONELL POLSK MIDDAG

På trevlig restaurang avnjuter vi en 2-3 rätters middag och begrundar dagens intryck. Möjlighet till nattsudd för den som önskar.. Pris ca 275:- (ca 2,5h)


Hotel

STETTIN: Novotel Szczecin Centrum Hotel **** är centralt beläget. På hotellet finns en relax med jacuzzi, en mindre pool och gym. I anslutning till lobbyn finns en lekhörna för de yngsta samt en trevlig lobbybar. De 117 rummen är välunderhållna och samtliga utrustade med dusch/wc, TV, telefon och vattenkokare. Närhet till både butiker och nattsudd/nöjen.INFORMATION

Pris: ej klart


Datum: 4-7/5 2023

BENES KOMMENTERAR

 • En smidig bussresa som absolut inte känns långdragen
 • Ingen "sagostad", men prisvärd avkoppling
 • Lysande resa för dig som älskar öl

INGÅR I RESANS PRIS

 • Resa i helturistbuss Hstd-Stettin
 • Reseledarservice
 • 3 nätter i dubbelrum centralt hotell ****
 • 3 frukostbufféer
 • Barnrabatt, hör med oss

TILLKOMMER

 • Enkelrumstillägg 1095:-
 • Personliga försäkringar
 • Måltider & utflykter