Pragweekend Flyg

PRAGWEEKEND FLYG

Upplev en magisk Pragweekend 4 dagar (3 nätter), välj på två olika hotell!

Flygresa, transfer ingår från Halmstad med möjlig påstigning söderut.

Centrala Prag är som ett enormt museum med vacker och fantastisk arkitektur vart man än vänder sig. Den mäktiga floden Vltava letar sig fram under stadens broar, däribland Europas äldsta stenbro Karlsbron.

Prag förtrollar och hit vill man återvända gång på gång, en resa vi har många stammisar på, och varför inte?


Dagsprogram

DAG 1, FREDAG

Vi startar Pragresan i Halmstad bekvämt i turistbuss mycket tidigt i ottan och sätter kurs mot Köpenhamn och dess flygplats Kastrup, transfern ingår. Flyg avgår preliminärt 07.00 och landar 08.20. Givetvis ingår incheckat bagage. Vår transferbuss väntar och vi tar oss smidigt till hotellet för att lasta av bagage, fri tid eller häng med på guidad tur (tillval, se utflykter). Incheckning tidig eftermiddag (ca 15.00 är rummen tillgängliga) på vårt centrala EA Hotel New Town **** På kvällskvisten gemensam middag om så önskas (tillval, se utflykter nedan).


DAG 2 LÖRDAG

Dag 2 och 3 finns gott om tid för att strosa runt på gamla stadens torg, Karlsbron och Vaclavplatsen. Njut en kall tjeckisk pilsner (fr ca 25:-), shoppa, besök museum, caféer och mikrobryggerier. Trevllig middag på kvällen om så önskas (se utflykter nedan). 


DAG 3, SÖNDAG

Söndagen är en lugnare dag i Prag, de turistvänglia och större butikerna har öppet även söndagar men lite mindre folk i rörelse vilket kan vara skönt. Muséer och turistattraktioner m.m. har öppet som vanligt. Under förmiddagen tar vi en sväng till Pilsner Urquell Original Experience (tillval, se utflykter nedan).

 

DAG 4, MÅNDAG

Efter frukost, kanske en liten vända på stan och sedan en behaglig avresa vid lunchtid med vår transferbuss till flygplatsen. Vårt plan lyfter 14.45 och landar i Köpenhamn 16.05, vi rekvirerar vårt incheckade bagage och åker bekvämt med vår turistbuss mot Halmstad, eventuella resenärer på vägen stiger av på lämplig plats.


Utflykter (samtliga 1225:- SEK )

Utflykterna rekommenderas för maximal nytta och nöje, men är helt frivilliga. Du anmäls automatiskt, vänligen hör av dig inom 7 dagar från bokning om du ej önskar deltaga i någon eller några. Program för 20-23/10 här.


GUIDAD STADSRUNDTUR PRAG

För den som önskar, tar vår svensktalande Prag guide oss på en ingående och mycket trevlig guidad tur som lämpar sig även för den som besökt Prag tidigare. Vi ser Prag mee svensk guide på ett enkelt och mycket trevligt sätt: Prag-borgen och bl.a. St. Vituskatedralen, vi tar oss över floden Vltava (Moldau) och en av världens vackraste broar - Karlsbron. Här väntar Gamla Stan (Stare Mesto) och vi sätter kurs mot dess torg med sitt Astronomiska ur från 1400-talet och Tynkyrkan, där den danske astronomen Tycho Brahe ligger begravd. Vi avslutar vid Vaclavplatsen, mitt i hjärtat av staden. Alltsammans på svenska med lokal expert och mycket omtyckt och uppskattad. OBS! Turen är till större del till fots och förutsätter viss fysisk kondition för att genomföras bekvämt. Pris 330:- (ca 2,5-3h) Det blir en kaffepaus med möjlighet att köpa enklare förtäring.


MIDDAGAR

Första kvällen en vällagad enklare Tjeckiskinspirerad middag på mikrobryggeri.

Pris 265:- SEK


Andra kvällen, dvs på lördag en mer internationell meny på trevlig restaurang.

Pris 365:-SEK


PILSNER URQUELLS BESÖKSCENTER I PRAG

Pilsner Urquell är Tjeckernas populäraste öl och det kändaste utanför landets gränser. Bryggeriet som ligger i Plzen, harcentralt i Prag i en före detta bankbyggnad från början på 1900-talet precis öppnat ett upplevelsehus. Den helt nya anläggningen: The Original Beer Experience är den ultimata interaktiva rundturen som berättar historien om världens första gyllene öl! Pilsner Urquell bryggdes för första gången 1842 i staden Plzeň och blev känt över hela världen tack vare sin perfekt balanserade smak, sitt fylliga våta skum och sin gyllene färg. Vi startar gemensamt men går den självguidade turen i egen takt, ingår gör även 2 st 0,3 liters öl i deras ölhall.

Pris ca 265:- SEK (ca 1,5h + promenaden dit)


Hotel

PRAG, alternativ 1: EA Hotel New Town **** håller bra standard och ligger 5 min från Nationalmuséet och affärsboulevarden/avenyn Vaclavske Namesti (Vaclavplatsen). Hotellet har fräscha rum, lobbybar och en trevlig innergård. Bra frukost. Läs mer.

INFORMATION

Datum: höst 2024


Pris: 5 495:- 

Avser EA Hotel New Town ****


BENES KOMMENTERAR

 • Kultur, historia och party för den som önskar,
 • Centrala hotell i en period som inte är översvämmas av turister (överturism)...
 • Lysande val för dig som älskar öl

INGÅR I RESANS PRIS

 • Transfer Halmstad - Köpenhamn t/r i bekväm turistbuss
 • Flyg Köpenhamn - Prag inkl incheckat bagage 20 kg
 • Transfer flygplats - hotel t/r
 • Reseledarservice
 • 3 nätter i dubbelrum centralt Praghotell **** eller basic ***
 • 3 frukostbufféer
 • Barnrabatt, hör med oss

TILLKOMMER

 • Enkelrumstillägg EA Hotel New Town **** 1995:-
 • Personliga försäkringar
 • Måltider & utflykter