Berlinweekend

BERLINWEEKEND

En intressant resa till världsstaden Berlin (4 dagar)

Bussresa Berlin, avgår från Halmstad med möjlig påstigning söderut.

Brandenburger Tor
TV tornet, 5 minuter från vårt hotell.
Trevliga uteserveringar på Hackescher Markt 5 minuter vårt hotell.
Bierbike är en av de trevliga och valfria aktivitet vi erbjuder...
Dubbelrum på vårt H4 Hotell Alexanderplatz ****

Berlin är verkligen på bekvämt bussreseavstånd, på en knapp dagsetapp når vi denna metropol, tidsmässigt står det sig väl med en flygresa. Tysklands huvudstad bjuder på bra shopping, kultur, historia och nöje. En av Europas intressantaste storstäder helt enkelt. Med tiden har Berlin återhämtat sig och utbudet är enormt, vi bor som brukligt med Benes Travel mycket centralt, mitt i smeten i forna öst och nära till Hackescher Markt och Alexanderplatz. Vid resans planerade avgång i början av Oktober brukar Berlinarna ställa till med en ordentlig Oktoberfest och Alexanderplatz, intill hotellet, förvandlas till biergarten med musik, mat och ölstånd samt såklart en del annat tillhörande krimskrams.


Dagsprogram


DAG 1, TORSDAG

Vår bussresa till Berlin, som utgår från Halmstad, startar på morgonkvisten och sätter kurs söderut till Helsingörsfärjan (20 min), sedan färjan över till Rostock (1h 45 min). Njut gärna lunchbuffén ombord. Vi når vårt resmål redan på eftermiddagen vid ca 16.30 om trafiken flyter som vanligt. Vårt centrala hotell gör att man har kvällen framför sig i lugn o ro eller klackarna i taket valet är ditt (tillval middag ca 260:-).


DAG 2 - 3, FREDAG - LÖRDAG

För den som vill, tar vår svensktalande guide oss på en ingående och mycket trevlig guidad tur (tillval ca 220:-) som lämpar sig även för den som besökt Berlin tidigare. Därefter finns möjlighet till Bierbike på eftermiddagen (tillval 380:-). Trevlig middag på kvällen med livemusik "umpa umpa" om så önskas (tillval ca 290:-). Dag 3 finns gott om tid för att strosa runt bland butiker och gallerior intill hotellet på Alexanderplatz. Vill man ta sig runt är just Alexanderplatz en utmärkt utgångspunkt.

 

DAG 4, SÖNDAG

En god frukost och hemresa via Rostock, om tid finns stannar vi självklart för inköp av diverse drycker m.m. Färjan tar oss till Gedser och raskt genom Danmark. Via Helsingör är vi smidigt i Helsingborg. Hemma i Halmstad beräknas vi vara kring 21-tiden.


Utflykter (samtliga =  ca 1150:-)

Utflykterna rekommenderas för maximal nytta och nöje, men är helt frivilliga. Du anmäls automatiskt, vänligen hör av dig inom 7 dagar från bokning om du ej önskar deltaga i någon eller några. Utflykter KAN i undantagsfall ställas in vid för få deltagare, dock garanterar vi alltid stadsrundturen.


GUIDAD STADSRUNDTUR BERLIN

Vi ser Berlin på ett enkelt och mycket trevligt sätt. Vår egna bekväma turistbuss tar oss runt och vår svensktalande trevliga lokalguide ser till alla klassiska sevärdheter bockas av. Ett o annat stopp på vägen. Pris ca 220:- SEK (ca 3-3,5h)


BIERBIKE

Här trampar man runt på en stor cykelbar med plats för ca 15 personer i ca två timmar, samtidigt som man njuter av sevärdheter musik och kall fatöl som ingår (2-3 glas) ombord. Nykter guide finns med och styr. Viss blygsam fysisk kondition krävs och absolut nolltolerans på alkohol innan påstigning p.g.a. lagstadgade skäl. Alkotest görs av arrangören. Kläder efter väder. Pris ca 380:- SEK inkl öl (ca 2-3 glas/p.) och transport t/r (total tid ca 3h).


MIDDAGAR

Första respektive andra kvällen erbjuder vi trevliga 2-rätters middagar med generösa portioner. Den andra kvällen med umpa umpa livemusik. Pris ca 275:- respektive 295:- SEK


Hotel

BERLIN: H4 Hotel Alexanderplatz **** håller hög standard och ligger i absoluta hjärtat av Berlin vid Alexanderplatz i det som tillhörde öst innan muren föll. Hotellet har en egen trevlig hotellbar men vi har nära till butiker, restauranger, barer, lokaltrafik och inte mindre än TV-tornet finns några hundra meter härifrån.  På 5 minuters promenad når vi Hackescher Höfe med sina trevliga innergårdar och kaféer och Hakescher Markt, ett torg med gott om gemytliga uteserveringar - tämligen unikt för Berlin. Gillar man shopping ligger gallerian Alexa på 5 minuters avstånd, 170 butiker i 5 våningar.INFORMATION

Pris: X XXX:-


Datum: Höst 2024

BENES KOMMENTERAR


 • Prisvärt resmål
 • Planerat Bordershopbesök
 • Kultur såväl som nöje!

INGÅR I RESANS PRIS


 • Resa i helturistbuss Halmstad-Berlin t/r
 • Färjor och vägskatter
 • Reseledarservice
 • 3 nätter i dubbelrum centralt Berlinhotell ****
 • 3 frukostbufféer
 • Barnrabatt, hör med oss

TILLKOMMER


 • Enkelrumstillägg 1450:-
 • Personliga försäkringar
 • Måltider & utflykter