Pragweekend Flyg
GaStadenstorg01
7755470-glass-of-beer-against-view-of-the-st-vitus-cathedral-in-prague
prag_karlsbron_benestravel

PRAGWEEKEND FLYG

Upplev en magisk Pragweekend 4 dagar (3 nätter), välj på två olika hotell!

Flygresa, transfer ingår från Halmstad med möjlig påstigning söderut.

Centrala Prag är som ett enormt museum med vacker och fantastisk arkitektur vart man än vänder sig. Den mäktiga floden Vltava letar sig fram under stadens broar, däribland Europas äldsta stenbro Karlsbron.

Prag förtrollar och hit vill man återvända gång på gång, en resa vi har många stammisar på, och varför inte?


Dagsprogram

DAG 1, FREDAG

Vi startar Pragresan i Halmstad bekvämt i turistbuss mycket tidigt i ottan och sätter kurs mot Köpenhamn och dess flygplats Kastrup, transfern ingår. Flyg avgår preliminärt 07.00 och landar 08.20. Givetvis ingår incheckat bagage á 20 kg! Vår transferbuss väntar och vi tar oss smidigt till hotellet för att lasta av bagage. Fri tid eller möjlighet att hänga med på guidad tur under dagen (tillval, se utflykter). Incheckning tidig eftermiddag (ca 15.00 är rummen tillgängliga) på vårt centrala EA Hotel Down Town **** som håller bra turiststandard eller Boutique Hotel Seven Days ****, hotellen har endast 85 m emellan sig (1 minut promenad). På kvällskvisten gemensam middag om så önskas (tillval, se utflykter nedan).


DAG 2 LÖRDAG

Dag 2 och 3 finns gott om tid för att strosa runt på gamla stadens torg, Karlsbron och Vaclavplatsen. Njut en kall tjeckisk pilsner (fr ca 25:-), shoppa, besök museum, caféer och mikrobryggerier. Trevlig middag på kvällen om så önskas (se utflykter nedan). 


DAG 3, SÖNDAG

Söndagen är en lugnare dag i Prag, de turistvänliga och större butikerna har öppet även söndagar men lite mindre folk i rörelse vilket kan vara skönt. Muséer och turistattraktioner m.m. har öppet som vanligt.

 

DAG 4, MÅNDAG

Efter frukost, kanske en liten vända på stan och sedan en behaglig avresa vid lunchtid med vår transferbuss till flygplatsen. Vårt plan lyfter 14.45 och landar i Köpenhamn 16.05, vi rekvirerar vårt incheckade bagage och åker bekvämt med vår turistbuss mot Halmstad, eventuella resenärer på vägen stiger av på lämplig plats.


Utflykter (samtliga 1295-1395:- SEK )

Utflykterna rekommenderas för maximal nytta och nöje, men är helt frivilliga. Du anmäls automatiskt, vänligen hör av dig inom 7 dagar från bokning om du ej önskar deltaga i någon eller några. Vi försöker anpassa middag och aktivitet efter antalet gäster så mer info kommer närmare avresa. 


GUIDAD STADSRUNDTUR PRAG

För den som önskar, tar vår svensktalande Prag guide oss på en ingående och mycket trevlig guidad tur som lämpar sig även för den som besökt Prag tidigare. Vi ser Prag mee svensk guide på ett enkelt och mycket trevligt sätt: Prag-borgen och bl.a. St. Vituskatedralen, vi tar oss över floden Vltava (Moldau) och en av världens vackraste broar - Karlsbron. Här väntar Gamla Stan (Stare Mesto) och vi sätter kurs mot dess torg med sitt Astronomiska ur från 1400-talet och Tynkyrkan, där den danske astronomen Tycho Brahe ligger begravd. Vi avslutar vid Vaclavplatsen, mitt i hjärtat av staden. Alltsammans på svenska med lokal expert och mycket omtyckt och uppskattad. OBS! Turen är till större del till fots och förutsätter viss fysisk kondition för att genomföras bekvämt. Pris ca 330:- (ca 2,5-3h) Det blir en kaffepaus med möjlighet att köpa enklare förtäring.


MIDDAGAR

Första kvällen en vällagad Tjeckiskinspirerad middag på en gemytlig restaurang eller gastropub i Prag.

Pris ca 350:- SEK


Andra kvällen, dvs på lördagen, en mer internationell meny på trevlig restaurang i stan.

Pris ca 375:-SEK


ÖLINSPIRERAD AKTIVITET 

Vi arrangerar en gemensam trevlig aktivitet i ölets tecken givetvis. Som vanligt är vi alltid på hugget och försöker ge våra resenärer det lilla extra. Vi ber att få återkomma om exakt upplägg.

Pris ca 250-350:- SEK (ca 1-2h)


HotelPRAG, alternativ 1: EA Hotel Down Town **** håller bra turiststandard och ligger 100 meter från vårt andra hotell ovan dvs centralt 5 min från Nationalmuséet och affärsboulevarden/avenyn Vaclavske Namesti (Vaclavplatsen). Som granne finns en välrenommerad pub. Läs mer.


PRAG, alternativ 2: Boutique Hotel Seven Days **** håller hög standard och ligger centralt 5 min från Nationalmuséet och affärsboulevarden/avenyn Vaclavske Namesti (Vaclavplatsen). Hotellet har fräscha rum, lobbybar/café och en trevlig innergård. Bra frukost, ett toppenhotell helt enkelt. Läs mer.

INFORMATION

Datum: 13-16/9 2024


Pris: 5 495:-

Avser EA Hotel Down Town ****


Pris: 5 995:-

Avser Boutique Hotel Seven Days ****

BENES KOMMENTERAR

 • Kultur, historia och party för den som önskar,
 • Centrala hotell i en period som inte är översvämmas av turister (överturism)...
 • Lysande val för dig som älskar öl

INGÅR I RESANS PRIS

 • Transfer Halmstad - Köpenhamn t/r i bekväm turistbuss
 • Flyg Köpenhamn - Prag inkl incheckat bagage 20 kg
 • Transfer flygplats - hotel t/r
 • Reseledarservice
 • 3 nätter i dubbelrum centralt Praghotell ****
 • 3 frukostbufféer
 • Barnrabatt, hör med oss

TILLKOMMER

 • Enkelrumstillägg 1995:-
 • Personliga försäkringar
 • Måltider & utflykter